Prenosna ali stacionarna davčna blagajna?
Kdaj je bolje izbrati mobilno kot stacionarno davčno blagajno?

Uvedba davčnih blagajn je eden od ukrepov za zmanjševanje obsega sive ekonomije, povečanja javnofinančnih prihodkov, pravičnejše porazdelitve davčnega bremena, učinkovitejšega pobiranja obveznih dajatev in ne nazadnje za večjo zaščito potrošnikov.
Posledično je na trgu nastala zelo pestra ponudba z davčnimi blagajnami. Ravno zato se je pogosto kar težko odločiti, katera je najustreznejša za nakup. Najpomembneje pa je, da si zagotovite takšno, ki povsem ustreza vašemu načinu poslovanja. Eno od najpogostejših vprašanj kupcev davčne blagajne pa je zagotovo: stacionarna ali prenosna davčna blagajna?

Pred nakupom davčne blagajne si odgovorite na ključna vprašanja

Če želite poslovati z davčno blagajno, se pred nakupom vprašajte:

  • koliko računov nameravate izdati mesečno

  • ali boste blagajno uporabljali na eni ali na več lokacijah

  • kje boste shranili svoje podatke,..

Kdaj je bolje izbrati mobilno kot stacionarno davčno blagajno?

Kot smo že omenili, je eno od ključnih vprašanj pri izbiri davčne blagajne tudi to, ali bomo blagajno uporabljali le na enem mestu ali na več lokacijah. Če je vaše delo vezano na teren in na njem nimate stalnega dostopa do elektrike in spleta, je najboljša izbira mobilna davčna blagajna.

Mobilna davčna blagajna vam ponuja nešteto prednosti. Zasnovana je posebej za mobilne naprave ali za tablične računalnike in pametne telefone. Na voljo vam je tudi mini termični tiskalnik, ki je brezžičen. Vsi podatki so v oblaku, obe napravi se lahko polni preko prenosnih polnilnih baterij.

Želite za svoj posel izbrati najsodobneje in najučinkoviteje zasnovano davčno blagajno?
Prenosna ali stacionarna davčna blagajna?
Administrator 26 julij, 2021
DELITE TO OBJAVO
OZNAKE
ARHIV


Naraščanje pomembnosti rednega arhiviranja in varnosti podatkov
Arhiviranje in varnost podatkov v TRONoffice