Za koga je primeren POPOLDANSKI S.P.?
Popoldanski s.p. je oblika podjetništva, kjer lahko fizična oseba, ki je drugje redno zaposlena za polni delovni čas, opravlja svojo dejavnost. Velikokrat je to začetek samostojnega podjetništva oz. prvi korak v podjetništvo. 

Tovrstna oblika dejavnosti je primerna za posameznika, ki ima plačilo prispevkov za socialno varnost urejeno prek zaposlitve v drugem podjetju. Popoldanski s.p. ima lahko le oseba, ki je v delovnem razmerju za polni delovni čas (40 ur na teden).

Razlike med navadnim in popoldanskim s.p.

Pravni status navadnega s.p. in popoldanskega s.p. je enak, med njima ni razlike. Prav tako so enake dolžnosti in pravice. Razlika je le v plačilu prispevkov za socialno varnost, ki so pri popoldanskem s.p. bistveno nižji. Pri popoldanskem s.p. se plačuje le prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in prispevek za zdravstveno zavarovanje v skupnem znesku 77,29€ mesečno.

Sicer pa izraz “popoldanski s.p.” ni pravni oziroma zakonski termin. Gre za pogovorni izraz oblike s.p. za tiste, ki imajo pravico, do plačevanja nižjih prispevkov, izraz pa uporabljamo, ker je tovrstna komunikacija najbolj pogosta ter enostavna.

Kaj pa davčna blagajna za popoldanski s.p.?

Svoj pametni telefon ali tablico lahko v prav vsakem hipu pretvorite v mini prenosno davčno blagajno. To lahko naredite s pomočjo posebej razvite aplikacije za mobilne naprave TRONpos Android. Prenosna davčna blagajna za uspešen zagon potrebuje ustrezno mobilno napravo, na primer pametni telefon ali tablico, mobilno aplikacijo, povezavo na internet ter tiskalnik. Med uporabniki je zlasti priljubljena zaradi svoje ekstremne praktičnosti. Več o tem najdete tukaj.

Za koga je primeren POPOLDANSKI S.P.?
AlexandraTosic 25 avgust, 2021
DELITE TO OBJAVO
OZNAKE
ARHIV


Do 50% popusta na določene artikle!
Razprodaja zalog!