Ideje za popestritev vaše poletne gostinske ponudbe

Ko temperature počasi naraščajo in več časa preživimo na svežem zraku, se igramo v naravi, lovimo sončne žarke ter uživamo v osvežilnih ter ohlajenih pijačah, takrat vemo, da je končno prišlo poletje. Ta najtoplejši letni čas prinaša občutke veselja, svobode in sproščenosti, v nas pa spodbudi tudi potrebo po druženju in zabavi. V nadaljevanju vam zato predstavljamo različne dejavnosti, ki bodo popestrile vašo poletno ponudbo in zaradi katerih se bodo gosti z veseljem ustavili pri vas.


Nekatere so primerne že za najmanjše terase, druge zahtevajo malo več prostora ali pa samo večjo mero kreativnosti, vse pa zagotavljajo dodatno vrednost, ki bo privlačila številne goste.

Tematski večeri

Vsak lokal je lahko s pravo mero domišljije dovolj velik za izpeljavo kakega tematskega dogodka. Zadnje čase so izjemno priljubljeni »kviz« večeri, bolje poznani pod imenom »trivia nights«. Za organizacijo kviz večera potrebujete samo nekaj miz in stolov ter tablo, kamor boste zapisovali rezultate.


Enako velja za karaoke, ki bodo še posebej uspešne, če boste vključno z njimi ponudili še kakšno pijačo po akcijski ceni ali pa, da pred vklopom mikrofona, poskrbite za happy hour. S pomočjo družbenih omrežij lahko vest o vašem dogodku hitro in brezplačno razširite. Organizacijo tovrstnih dogodkov lahko razvrstite skozi celotno leto, tako da je na primer vsak drug torek rezerviran za kviz ali pa da imajo gostje vsako tretjo soboto v mesecu priložnost, da pokažejo svoj pevski talent.


"Oddajajte" veter

Proti visokim temperaturam se lahko borite z osvežilnimi napitki in vetrom. Toda tukaj nimamo v mislih le vklopa ventilatorjev in klime, še posebej če se vaš lokal nahaja v okolju, ki ga obkroža narava. Svojim gostom lahko poleg okrepčila ponudite tudi najem koles ali skirojev. Potep s kolesom je v toplih mesecih eden najprijetnejših načinov za gibanje. Če ste obkroženi z hribi, lahko svojo ponudbo obogatite z električnimi kolesi/skiroji, s katerimi je premagovanje zahtevnejših vzponov prava avantura.


Preden se odpeljejo, lahko gostom ponudite še kakšno okrepčilo, sicer pa bodo po večurni vožnji v naravi, z vetrom v laseh, ob vračilu opreme zagotovo z veseljem spili še kakšno oranžado ali ledeno kavo.


Zorb je zakon

Nič ni narobe, če svet svojih strank včasih obrnete malo na glavo. Posebej, če je zraven prisotna še velika mera zabave in smeha. Zorb je ogromna žoga narejena iz posebnega PVC-ja v katero se lahko pripneta dve osebi in se skupaj odkotalita po hribu. V kolikor je v bližini vašega lokala kakšen grič ali hrib, lahko svojim strankam omogočite, da se pripete v to veliko žogo spustijo po klančini in se ob tem neverjetno zabavajo. Priredite lahko celo tekmovanje in uredite tekmovalno stezo. Niti ni nujno, da imate zorbing v ponudbi celo poletje, lahko ga ponudite samo ob določenih dnevih ali vikendih.


Zorbing ni samo kotaljenje po hribu, pač pa lahko z različnimi zorb žogami organizirate celo nogomet, ali hojo po vodi. V vsakem primeru bo telesna aktivnost v njih spodbudila žejo in lakoto. Če boste torej zraven ponudili še kak »vrtoglav« popust na vašo ponudbo, toliko bolje!


Slackline zagotovi zabavo

Hoja po napetem traku ali Slackline zadnjih nekaj let osvaja navdušence športnih dejavnosti na prostem. Ne le, da je zabaven in koristen za telo, izvajate ga lahko praktično vedno in povsod. Je vaš lokal obkrožen z drevesi? Potem lahko to izkoristite v svojo korist in med dve drevesi napnete trak na višini med koleni in boki. Uporablja ga lahko prav vsak, čeprav znajo biti prvi koraki morda malenkost majavi, zato moramo poskrbeti tudi za varnost. Ker smo ljudje danes že kar malo razvajeni in smo vajeni, da se okrog nas vedno kaj dogaja, se začnemo tudi hitro dolgočasiti. Če se boste odločili, da v vašem lokalu ali njegovi bližini napeljete slack, se stranke pri vas zagotovo ne bodo dolgočasile. Ne le, da se bodo lahko sami športno udejstvovali, vsak rad pogleda kako gre še komu drugemu.


Tudi otroci so stranke

Ne pozabiti, da so tudi otroci vaši sedanji in bodoči gostje, ki imajo svoje želje, potrebe in osebnost. Ko poskrbite za zadovoljstvo otrok, avtomatsko poskrbite tudi za zadovoljstvo staršev. V bližini svojega lokala postavite igrala, niti ni potrebno, da pretiravate. Večinoma so dovolj že samo kakšne gugalnice ali peskovnik. Izjemno priljubljena so tudi plezalna igrala in seveda tobogani. Tudi, če sami morda še nimate otrok, ste zagotovo že opazovali starše, ki so se »borili« z zdolgočasenimi otroci in posledično zaradi tega tudi hitro zapustili prizorišče. Poskrbite torej, da se otroci pri vas lahko zamotijo, ob deževnih dneh so dovolj tudi barvice in nekaj papirja, in posledično bodo starši raje prihajali k vam in tudi dlje ostajali.


Poletni kino ali koncert

Po vseh športnih aktivnostih, ki smo jih našteli zgoraj, je ob večerih treba poskrbeti tudi za sprostitev. Kino na prostem je prijetna poletna aktivnost, za katero načeloma ne potrebujete ničesar drugega kot dober film, projektor, platno in zvočnike. Niti ni nujno, da ga omejite samo na svojo teraso, lahko ga razširite tudi na svoje parkirišče. Ob tem so nujne seveda še kokice oziroma kakršnikoli prigrizki in ogled se lahko prične! Zaradi zakonodaje, se vam bo sicer bolj splačalo, da za dovoljenje za predvajanje filma pišete mladim, še neuveljavljenim filmskim ustvarjalcem, se pa ta metoda lahko obrestuje tudi pri nekaterih uspešnih slovenskih filmarjih.

Priredite lahko tudi manjši koncert. Povabite lokalne, še neznane glasbenike, ki bodo zagotovi veseli priložnosti, da se predstavijo. Ne le, da boste tako popestrili dogajanje in razbili rutino vsak dana, na tak način boste zagotovo privabili še kakšne nove stranke. Vsekakor zaradi narave dogodkov svetujemo, da se pred organizacijo dobro pozanimate o potrebni birokraciji, ki se lahko pojavi.

  

Ob vsem skupaj seveda najprej poskrbite za usposobljenost svojih zaposlenih, saj je predvsem od njihovega komuniciranja in servisa odvisno kako bo gost doživel vaš lokal. Zadovoljen gost pomeni tudi večji prihodek. Hkrati pa se bo vračal nazaj in širil dober glas med poznanimi. Si lahko želimo še kaj več?


Da pa bo vaš poletni kotiček deloval nemoteno in bodo stranke postrežene kar najhitreje, vam omogočamo daljinsko naročanje TRONpos, ki deluje hitro, enostavno in učinkovito kar na mobilnih napravah. Omogočite strankam naročanje in plačevanje kar direktno ob mizi na poletnem kotičku.

Pišite nam za brezplačni preizkus daljinskega naročanja in gostinskega sistema TRONpos GASTRO na tronpos@comtron.si.

 

Ideje za popestritev vaše poletne gostinske ponudbe
MasaKolmancic 19 julij, 2021
DELITE TO OBJAVO
OZNAKE
ARHIV


Prenosna ali stacionarna davčna blagajna?
Kdaj je bolje izbrati mobilno kot stacionarno davčno blagajno?